Auto fotograaf

Een van de mooiste momenten, als je in een donkere oude garage staat. De geur van benzine ruikt en je ergens in een hoek de lichtknop omklinkt. Je hoort de tl-buizen klapperen die langzaam het silhouet van een oldtimer vertonen. Van dat moment krijg ik kippenvel. Met mijn automotive fotografie wil ik iedereen hetzelfde gevoel gunnen. Ik kan uren naar auto’s kijken en dan denken hoe een ontwerper vroeger bezig was met het design van de auto. Daarom wil ik de auto zo puur mogelijk op beeld zetten.

Mijn passie voor auto’s en automotive fotografie gaat ver en ook al ver terug. Als kind was ik al gek gemaakt met het auto virus en dan met name het merk Porsche. Hoe de auto’s in elkaar zijn gebouwd en de soort materialen die ze gebruiken heeft dit Porsche een speciale plek in mijn hart verkregen. Uiteindelijk ben ik ook voor Porsche Centrum Twente gaan werken waarbij ik echt kennis maakte met het merk. Als fotograaf kon ik mijn geluk niet op natuurlijk, nieuwe modellen en de echte klassiekers alles heb ik mogen fotograferen. Dat geeft echt een fantastisch gevoel.

Nu ik voor mezelf werk heb ik deze passie meegedragen. In het Amsterdamse straatbeeld zijn ontzettend veel legendarische auto’s aan te treffen. Helaas is het onmogelijk om altijd mijn camera mee te zuilen maar ik laat de gelegenheid niet voorbij gaan dus dan maak ik met mijn telefoon een foto. Het voordeel van wonen in Amsterdam is dat het achtergronddecor altijd fantastisch is. Een oud pakhuis met een Mercedes Pagode of een dikke Porsche 993 Turbo ervoor, wat wil je als fotograaf nog meer?

Opzoek naar een professionele automotive fotograaf / auto fotograaf? Jan Scharrenberg heeft een gedurende tijd veel ervaring opgedaan en met verschillende merken zoals Porsche en Tesla samengewerkt. Er zijn ongekend veel mogelijkheden op het gebied van fotografie, wij hebben geen limiet!

 

Automotive Fotografie Workshop